top of page
  • Foto van schrijverEve Daenen

Een kloddertje roze


De excentrieke tante Til uit de familie Knots was haar tijd ver vooruit. 'Een kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar' is een vrolijk medicijn tegen agressie en depressie, verbonden met de natuur en futuristische taferelen.

Niet voor niets dat Pantone, het Amerikaanse kleurinstituut Viva Magenta promoveert tot kleur van 2023. Magenta vibreert optimistisch, uit een dynamische ode aan uitzonderlijke kracht en belooft universele harmonie. Ze symboliseert de kracht die we ten tonele voeren of nodig hebben om deze sombere, onzekere en agressieve tijden te overstijgen en het geloof in de terugkeer van vreugde en plezier.


Kleuren spreken een eigen taal. Op vlak van styling verlenen ze jou al dan niet een stralende teint en brengen ze jouw persoonlijkheid tot uitdrukking. Een kleuranalyse zet je op weg om je eigen kleurpalet te ontwikkelen. Dat kleuranalyse beperkend is hangt ervan af hoe je het bekijkt. Lievelingskleuren aan de kant als die niet in jouw palet voorkomen? Net een tint ernaast?... Spijtige zaak die niet nodig is. Want een goede kleuranalyse gaat dieper. Ze toont je een gelaagdheid, offert je combinaties, speelt in op de psychologie, bekijkt materialen en patronen in een ander licht en dat allemaal uitgaande van jouw persoonlijkheid en stijl.

Viva Magenta houdt het midden tussen blauw en rood en staat voor een balans tussen warm en koel. Deze levendige roze tint met accenten van paars biedt een waaier aan combinatiemogelijkheden. Lichtgrijs, lichtblauw, kaki en zandkleur geven een harmonieus kleurenpalet. Maar ook mintgroen en roze in alle nuances matchen.

Wie liever niet all the way gaat, kan accenten leggen. Nagellak, handtassen, schoenen en sieraden in Viva Magenta lichten op. Sowieso bieden de uitgebreide magenta schakeringen voor elk wat wils.
Los van de titel kleur van het jaar herinnert Viva Magenta eraan dat we allemaal wel kleuraccenten in onze garderobe kunnen gebruiken om ons vertrouwen en vitaliteit een boost te geven. Ze moedigt experiment en zelfexpressie aan zonder restricties. Voel je vrij om lustig aan de slag te gaan.Style Coach Eve Daenen neemt je graag mee op ontdekkingstocht naar jouw eigen kleurpalet. Kleuranalyse is een onderdeel van de styling pakketten maar kan ook als individuele sessie geboekt worden. Informeer vrijblijvend en geef je leven een tikkeltje kleur.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page