top of page
  • Foto van schrijverEve Daenen

Seasonal Switch

Kondigt een nieuw seizoen zich aan? Het ideale moment om orde op zaken te stellen. Althans wat je kledingkast betreft. Oude stuks mogen plaats ruimen voor nieuwe, vergeten items worden in ere hersteld en je stijl krijgt een upgrade. Regelmatig je kledingkast uitmesten heeft zo zijn voordelen. Met wat extra tips vinden ook de haters plezier in de klus.Hoe pak je het aan?

  • Een goede vuistregel is om elk seizoen je kast door te nemen en items die je al een jaar niet meer hebt gedragen weg te geven of te verkopen. Vuile stuks vragen om een wasbeurt, beschadigde stuks om herstelling. Wanneer de schade onherroepelijk is dan is het antwoord 'exit'. Wees ook streng voor kleding die niet meer bij je huidige levensstijl past.

  • Categoriseer je kleding. Sorteer je kleding op categorieën, zoals shirts, broeken, jurken, enzovoort. Dit maakt het gemakkelijker om te vinden wat je zoekt. Of laat je gaan in het creëren van setjes. Steeds ready to go!

  • Investeer in opbergoplossingen. Ladeverdelers, hangende organizers en schoenenrekken zorgen voor een overzichtelijke aanblik en nodigen uit tot experimenteren.

  • Kwalitatieve hangers in een uniforme stijl zijn een must. Ze staan borg voor een nette uitstraling en voorkomen dat kledingstukken van de hanger glijden.

  • Maak werk van een seizoensgebonden rotatie. Lees: berg kledingstukken op die niet geschikt zijn voor het huidige seizoen. Op die manier creëer je meer ruimte voor kleding die je daadwerkelijk draagt.
Wat win je erbij?

  • Tijdbesparing Klinkt dit niet als muziek in de oren? Logisch, een goed georganiseerde kledingkast betekent minder tijd besteden aan het zoeken naar wat je wilt dragen. In één oogopslag stel je je outfit samen. Snelheid en efficiëntie banen de weg voor een ontspannen kopje ochtendkoffie.

  • Geldbesparing Hoe dan? Als je weet wat je hebt, hoef je minder snel nieuwe kleding te kopen. Je zult minder geneigd zijn om impulsieve aankopen te doen omdat je een goed overzicht hebt van je garderobe.

  • Stressvermindering Verduidelijking graag! Ja, een rommelige kledingkast kan bijdragen aan een gevoel van overweldiging en stress. Een opgeruimde kast daarentegen geeft je gemoedsrust waardoor je met frisse moed de dag aanvangt.

  • Verhoogde creativiteit Vergezocht? Nee, een georganiseerde kast maakt het gemakkelijker om verschillende combinaties samen te stellen en te experimenteren met je eigen stijl. Je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde varen hier wel bij.Waar wacht je nog op?

Visualiseer je eigen stijl en duik de kast in. Hou goed voor ogen welke indruk jij wilt maken, welke stuks zich lenen voor jouw levensstijl en je van je beste kant laten zien. Een georganiseerde kledingkast is niet alleen praktisch maar draagt positief bij aan je welzijn. Laat de Seasonal Switch beginnen!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page